Продажба само на търговци

Започва 1963.

Тео Фьорх създава компания за директни продажби.

FÖRCH винт
Стар трактор

Тео Фьорх е имал добре платена, обещаваща позиция при един от най- известните производители на мотори NSU. Но една мисъл не напуснала сина на един фермер от Кохертюрм : Ако се произвеждат все повече коли, автомобилните сервизи постоянно ще имат работа. Необходимостта от винтове и други малки части ще нараства. Тео Фьорх се възползва от този шанс. И през 1963 г. той основава Тео Förch OHG.

Първото седалище на фирмата : плевня в семейното имение в Нойщад-Кохертюрм. Тя става едновременно складово помещение и офис. Тогава са трудни времена за Тео и неговите колеги. Всяка марка се обръща два пъти, опаковъчният материал се събира и използва наново. Паркингът, с който разполага фирмата, се състои главно от трактора на брата. Но проектът продължава . Винтовете и малките части намират купувачи и още тогава се маркират с черни номера - от самото начало .

Недалеч от хамбара, в който започва всичко, днес се намира централата на международно успялата компания.

През 2007 Тео Фьорх получава медал от провинция Баден - Вюртемберг, който се присъжда като признание за примерни услуги за икономиката на страната .